Novi Renault ZOE stigao u Hrvatsku, ljubitelje struje sigurno će osvojiti

Zoe

ZOE nudi najbolje performanse do sad, prednja LED svjetla i novi, moderni interijer. Najprodavaniji gradski strujaš nikad nije bio bolji…

Sedam godina nakon predstavljanja najprodavanijeg električnog gradskog automobila u Europi, novi ZOE vratio se na tržište još kvalitetniji i napredniji. Uz to, nudi i vrhunske značajke još od osnovnog modela po i dalje pristupačnim cijenama. Vanjski su dijelovi izrađeni od reciklirane plastike, dok će već i početne modele krasiti kratka i duga svjetla u LED tehnologiji, dok se ZOE može ukrasiti s 9 dostupnih boja.

Zoe
Novi Renault Zoe nudi novu paletu boja i ponudu aluminijskih naplataka… (foto: Renault)

Prava revolucija je u unutrašnjosti uz obnovljenu instrumentnu i upravljačku ploču za još veću udobnost. Novi EASY LINK zaslon širine 10 inča nudi apsolutno sve što je potrebno vozaču (prikaz navigacijskih uputa, karte i slično), dok sredinu instrument-ploče krasi ekran osjetljiv na dodir širine 9,3 inča. U ponudi je također i Apple Car Play te Android Auto povezivost, a oduševljava i izbor materijala. Interijer je osmišljen odlično te ima dovoljno prostora za odlaganje sitnica, nešto što je u ovom segmentu automobila često zbog manjka prostora zanemareno.

DSC
Unutrašnjost sada odiše boljim i kvalitetnijim materijalima, a ekrani su pregledniji i visoke rezolucije (foto: Renault)

S tehničke strane novi ZOE nudi veći domet – opremljen je baterijom kapaciteta 52 kWh s dometom od 395 km (prema novom ispitnom postupku WLTP) te nudi više opcija za punjenje zahvaljujući novoj mogućnosti punjenja istosmjernom strujom (DC). Njegov snažan motor snage 100 kW pruža još veći užitak u vožnji. Kapacitet baterije se povećao, a dimenzije su ostale iste, što u praksi znači da prostranost nije narušena.

DSC
(foto: Renault)

U ponudi će biti dvije inačice motorizacije, R110 i R135. Kao što brojke u imenu sugeriraju, ove izvedbe raspolažu sa 110 ili 135 KS. Slabija do stotke stiže za 11,4 sekundi dok je jačoj inačici do 100 km/h potrebno 9,5 sekundi. Početni ZOE Life R110 kreće se od 247.900 kuna dok je za najjaču ZOE Intense R135 inačicu potrebno izdvojiti gotovo 276 tisuća kuna.