Novi Audi S3 pokazao svoje lice netom prije svjetske premijere!

audi s

Top gun iz Ingolstadta stiže sa 306 KS i Quattro pogonom, ali i pravom malom revolucijom u interijeru. No, za slatke detalje valja još malo pričekati…

Rekli bismo, na zapadu ništa novo. Tako je i ovdje riječ o gotovo pa klasičnom, evolucijskom redizajnu. No, unutrašnjost koju Audi spretno skriva jasno će pokazati kako je A3 za 2020. godinu pripremio pravu malu revoluciju.

Jedna stvar nikoga ne iznenađuje, novi Audi S3 Sportback oslanjat će se na poznati 2,0-litreni benzinski motor s turbopunjačem koji će raspolagati sa 310 konjskih snaga i 400 Nm okretnog momenta, što je samo 10 KS više od odlaznog modela, dok okretni moment ostaje isti. Također, tu je i čuveni Quattro pogon na sva četiri kotača što će dodatno olakšati kretanje na skliskim kolnicima.

audi s

Za ljubitelje ručnih mjenjača slijedi razočarenje; Audi S3 Sportback će biti ponuđen isključivo sa sedmostupanjskim automatskim mjenjačem. No, tu je novorazvijeni ovjes koji obećava da će iskustvo vožnje biti zabavnije, ali i udobnije od prethodnika.

Audi obećava da će S3 biti “najdinamičniji model u segmentu”, a stat će uz bok modelima poput Mercedes-Benz AMG A35 te BMW M135i…