Nova Honda CRF1000L Africa Twin stigla je u salone!

Africa Twin Adventure Sports

Za mnoge najbolji adventure-bike na tržištu stigao je u Honda prodajne salone. Za 2020. godinu Africa Twin je snažniji, lakši i brži…

Africa Twin sada ima obujam od 1084 ccm (raniji model 998 ccm) te razvija 102 KS (ranije 95 KS) i 105 Nm (ranije 99 Nm). Već sada ispunjava normu Euro5, a zahvaljujući novom IMU-u (Inertial Measurement Unit) Honda Africa Twin je opremljena iscrpnim paketom elektronike i pomagalima poput tempomata koji je dio serijske opreme.

Africa Twin Adventure Sports

Novost je 6,5” TFT ekran osjetljiv na dodir s integriranim Apple CarPlay sustavom, bluetooth konekcijom za Andoid i iOS. Ukupno je na raspolaganju šest modova vožnje (četiri imaju prethodno podešene nivoe snage, kočenja i ABS-a za različite opcije vožnje: Tour, Urban, Gravel i Off road. Dva korisnička moda omogućavaju vozaču osobnu kombinaciju navedenih parametara. Isto tako tu su CORNERING ABS za zavoje, kotrola trakcije (HSTC sa sedam razina podešavanja), wheelie control i rear lift control.

Dobila je još veći spremnik goriva od 24,8L koji pruža domet od preko 500 km. U potpunosti je opremljen za duga putovanja s podesivim vjetrobranom u pet stupnjeva, tri stupnja podešavanja zakretnih svjetala ali i tubless gumama.

Africa Twin Adventure Sports

Od 2016. Honda je prodala više od 87.000 motocikala Africa Twin. S novim modelom u čiji je razvoj implementirano 21 novi patent, Honda namjerava privući na tisuće novih kupaca i predstaviti im bezbroj iskustava koja slave život, a  omogućena su korištenjem ”True Adventure” motocikla.