Nissan GT-R50 by Italdesign nova je kolekcionarska poslastica od 720 KS!

Nissan GT-R50 by Italdesign nova je kolekcionarska poslastica od 720 KS!

Nissan i Italdesign planirali su premijeru svog modela GT-R50 za auto salon u Ženevi ove godine. No, s obzirom da je zbog koronavirusa sajam otkazan, ta je premijera bila prebačena za svibanj. Pred nama je fantastičan automobil za 50 najbržih sretnika…

Nissan GT-R 50 by Italdesign rezultat je suradnje s japanskim proizvođačem automobila koja je započela 2018. godine izradom istoimenog prototipa. Uspjeh postignut u mjesecima nakon predstavljanja projekta ponukao je Nissan i Italdesign da odluče pokrenuti proizvodnju cestovne inačice u ograničenoj seriji od 50 jedinica. Prva vozila kupcima će biti isporučena krajem 2020. i početkom 2021. godine.

Nissan GT-R50 by Italdesign nova je kolekcionarska poslastica od 720 KS! 1
(foto: Italdesign)

Nissan je surađivao s Italdesignom na stvaranju modela, temeljenog na najnovijem modelu Nissan GT-R NISMO, u spomen na 50. obljetnicu GT-R-a 2019. i Italdesign-a 2018. godine. Ovaj je automobil svoju javnu premijeru imao na stazi Tazio Nuvolari u Italiji.

Nissan GT-R50 by Italdesign nova je kolekcionarska poslastica od 720 KS! 2
(foto: Italdesign)

Ispod poklopca motora ove jurlice nalazi se 3.8 twin-turbo V6 koji ispucava čak 720 KS. Kupci će moći odabrati posebnu boju nadahnutu GT-R-ovima koji su činili povijest marke. To će već ograničeni automobil – od kojih će se proizvesti samo 50 – učiniti još privlačnijim za kolekcionare.

Nissan GT-R50 by Italdesign nova je kolekcionarska poslastica od 720 KS! 3
(foto: Italdesign)

Ograničeni broj rezervacija za preostale modele je i dalje dostupan, a kupci mogu dodatno personalizirati svoje jurilice.