Mercedes-Benz Actros osvojio nagradu za inovativni retrovizor

Mercedes-Benz Actros osvojio nagradu za inovativni retrovizor

Retrovizor, bolje rečeno MirrorCam na novom Actrosu označen je kao odlična tehnološka inovacija u svijetu kamiona…

Nagrada profesora Ferdinanda Porschea ponovno je dodijeljena kompaniji Daimler AG. Bečko tehnološko sveučilište nagradilo je profesora Uwea Baakea, voditelja razvoja kamionskog sektora Mercedes-Benz, i dr. Werner Lang, generalnog direktora MEKRA Lang GmbH & Co., nagradom za razvoj MirrorCam inovacije. U novom Mercedes-Benz Actrosu ovaj sustav zamjenjuje glavna i širokokutna ogledala, osiguravajući tako veću sigurnost, ali i još bolju ekonomičnost goriva.

Mercedes-Benz Actros osvojio nagradu za inovativni retrovizor 1

“MirrorCam pomaže vozaču posebno u kritičnim vozačkim situacijama – ne samo na autocesti, već i u gradovima u kojima je cilj bolja zaštita najslabijih sudionika u prometu, poput pješaka i biciklista”, objasnio je profesor Uwe Baake. Zahvaljujući poboljšanoj aerodinamičnosti sustav također može pomoći smanjenju potrošnje goriva.

Mercedes-Benz Actros osvojio nagradu za inovativni retrovizor 2

Mercedes-Benz Actros osvojio nagradu za inovativni retrovizor 3
foto: Daimler

Od 1977. godine nagrada profesora Ferdinanda Porschea jedna je od najvažnijih nagrada. Priznanje se dodjeljuje svake dvije godine inženjerima koji su dali posebno impresivan doprinos u području razvoja vozila, uz novčanu nagradu od 50.000 eura. Ostaje za vidjeti kako će kamiondžije prihvatit s vremenom ovu novotariju…

Erfolg LED žarulje
Mercedes-Benz Actros osvojio nagradu za inovativni retrovizor

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub