Mercedes-Benz 300SL u zapuštenom stanju prodan za 800 tisuća dolara!

n

Mercedes-Benz 300SL Roadster iz 1961. pronađen je u zapuštenom stanju u jednoj garaži, a ni to nije spriječilo kupca pri kupovini. Nema sumnje, čeka ga prilično obnavljanje….

Jedan od najljepših Mercedes-Benz modela ikad proizvedenih upravo je prodan na aukciji. Doduše, poprilično zapušten i pronađen u staji. No, to nije spriječilo kupca iz Beverly Hillsa da za njega plati pozamašnih 800 tisuća dolara.

o

Za 1961. godinu sa traka je ukupno sišlo samo 256 primjeraka a rijetkost je vidjeti ga u svijetloplavoj boji, što je interna šifra # 354. Prodaja je uključivala dokumentaciju poput izvornog računa za prodaju automobila, korisničkog priručnika, ali i niz servisnih zapisa koji datiraju do 1968. godine prije nego što je, navodno, ubačen u staju.

o

Kao što se vidi na ovim fotografijama, 300SL Roadster pretrpio je znatnu količinu propadanja zbog dugog stajanja. No, očigledno se koristio i vozio onako kako je trebao budući da nema većih oštećenja dok je brojač milja zabilježio kako je prijeđeno otprilike 75.629 milja (122.310 km).

o

Kupac je želio ostati aninoman, a s obzirom na to kako restaurirani modeli u prodaji često premašuju cifru od milijun dolara, ovaj je “Gullwing” svakako jedna od boljih investicija…

ZANIMLJIVO: Pogledajte neobičnu restauraciju modela – Mercedes-Benz 300SL