McLaren 620R – novi kralj trackday susreta?

McLaren GT

Ekstreman u svakom pogledu, iako će ovaj McLaren biti prilagođen i za svakodnevno korištenje, ipak će živjeti za izlazak na stazu…

Vozačka poslastica stiže u limitiranoj ediciji u svega 350 primjeraka, a bit će oštra konkurencija Porscheu i njegovim modelima s RS potpisima.

Britanci nastupaju goropadno. McLaren 620R danas su i službeno potvrdili, a kako kažu bit će automobil koji nudi istinske užitke trkaćeg modela. Ograničeno izdanje coupéa, stiže u samo 350 primjeraka, po špranci i natjecateljskoj specifikaciji McLarena 570S GT4.

McLaren GT

U prijevodu, maksimalno iskustvo trkačkog automobila spremnog za odraditi utrke na stazi, a istovremeno biti sudionik prometa na lokalnoj cesti.

Cestovni bolid 620R ručno će se sklapati u Wokingu (Velika Britanija), a u njega će ugrađivati 3.8-litreni V8 sklop od 620 KS. Za odličnu trakciju, osim podešenog ovjesa brinu i Pirelli gume iz serije – Pirelli P Zero Trofeo R.

Kočnice od karbonske keramike, diferencijal s centralnim zaključavanjem i sportski ispušni sustav od nehrđajućeg čelika garancija su čistog purističkog osjećaja za volanom.

McLaren GT

Novi 620R bit će dostupan u McLaren narančastoj, Silika bijeloj i Onyx crnoj nijansi.

Najbrži kupci mogu očekivati svoje modele već u veljači 2020., a cijene još uvijek nisu poznate.