Maserati otkrio prve detalje vezane uz motor za MC20

Maserati MC engine

Ovaj motor će biti srce novog super sportskog automobila Maserati MC20, koji će svoju svjetsku premijeru doživjeti u rujnu.

Sklop je dizajniran u Modeni, u laboratoriju za inovacije Maserati na Via Emilia Ovest, u radionici Via Delle Nazioni (povijesna baza Maserati Corse).

Motor je rezultat tehničke revolucije, one zaštićene međunarodnim patentima. Projekt je nastao iz strasti i predanosti tima visoko kvalificiranih tehničara i inženjera.

Operacija je strateška za Maserati, marku koja se danas priprema za lansiranje novog MC20, projekta koji je „100% napravljen u Modeni“, počevši upravo od motora, srca novog automobila.

Ambiciozni dizajn, koji predstavlja povijesni trenutak za kompaniju, novu eru koja će službeno započeti 9. i 10. rujna u Modeni tijekom događaja, “MMXX: Vrijeme je za odvažne”.

Na predstavljanju će se predstaviti novi modeli koji će ući u proizvodnju u idućim godinama, a najavljeni su i inovativni pogonski sustavi, kao i ambiciozni programi koje je razvio Casa del Tridente.

Maserati MC engine

Novi pogonski sklop je V-arhitekture, s 3-litarskim, 6-cilindričnim twin-turbo punjačem. Isporučivat će čak 630 KS pri 7500 o/min i 730 Nm okretnog momenta pri 3000 o/min. Uz specifičnu snagu 210 KS po litri obujma.

S druge strane, od tehničkog djela znamo još kako je omjer kompresije 11: 1, a hod i provrt 82 mm, odnosno 88 mm.

Duša motora je inovativni sustav sagorijevanja pred komorom s dvije svjećice. Ta je tehnologija izvedena iz Formule 1 i sada je prvi put dostupna na motoru namijenjenom za svakodnevno korištenje.

Odlične vijesti, Maserati pokazuje znakove života, ali strpimo se do rujna…

foto: Maserati