Maserati otkrio prve detalje vezane uz motor za MC20

Maserati otkrio prve detalje vezane uz motor za MC20

Ovaj motor će biti srce novog super sportskog automobila Maserati MC20, koji će svoju svjetsku premijeru doživjeti u rujnu.

Sklop je dizajniran u Modeni, u laboratoriju za inovacije Maserati na Via Emilia Ovest, u radionici Via Delle Nazioni (povijesna baza Maserati Corse).

Motor je rezultat tehničke revolucije, one zaštićene međunarodnim patentima. Projekt je nastao iz strasti i predanosti tima visoko kvalificiranih tehničara i inženjera.

Operacija je strateška za Maserati, marku koja se danas priprema za lansiranje novog MC20, projekta koji je „100% napravljen u Modeni“, počevši upravo od motora, srca novog automobila.

Ambiciozni dizajn, koji predstavlja povijesni trenutak za kompaniju, novu eru koja će službeno započeti 9. i 10. rujna u Modeni tijekom događaja, “MMXX: Vrijeme je za odvažne”.

Na predstavljanju će se predstaviti novi modeli koji će ući u proizvodnju u idućim godinama, a najavljeni su i inovativni pogonski sustavi, kao i ambiciozni programi koje je razvio Casa del Tridente.

Maserati otkrio prve detalje vezane uz motor za MC20 1

Novi pogonski sklop je V-arhitekture, s 3-litarskim, 6-cilindričnim twin-turbo punjačem. Isporučivat će čak 630 KS pri 7500 o/min i 730 Nm okretnog momenta pri 3000 o/min. Uz specifičnu snagu 210 KS po litri obujma.

S druge strane, od tehničkog djela znamo još kako je omjer kompresije 11: 1, a hod i provrt 82 mm, odnosno 88 mm.

Duša motora je inovativni sustav sagorijevanja pred komorom s dvije svjećice. Ta je tehnologija izvedena iz Formule 1 i sada je prvi put dostupna na motoru namijenjenom za svakodnevno korištenje.

Odlične vijesti, Maserati pokazuje znakove života, ali strpimo se do rujna…

foto: MaseratiErfolg LED žarulje
Maserati otkrio prve detalje vezane uz motor za MC20
Maserati otkrio prve detalje vezane uz motor za MC20

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub