Lexus proslavio 30. rođendan u galeriji Kranjčar

Lexus proslavio 30. rođendan u galeriji Kranjčar 25

Brojke govore sve, 10 milijuna prodanih vozila, od čega čak 1,6 milijuna hibridnih modela, impresivne su brojke kojima se može pohvaliti Lexus, brend koji je prekrasnim eventom u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar proslavio ulazak u četvrto desetljeće…

Retrospektivnom izložbom fotografija, prezentacijom origami vještina, uz japanske zalogaje i sake, u društvu prijatelja i poslovnih suradnika, Lexus je u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar u četvrtak proslavio 30 rođendan! O slavljeničkom raspoloženju i evoluciji japanske marke već smo pisali

Brojni uzvanici, među kojima je bila i Veleposlanica Japana u Hrvatskoj, Nj.E. Misako Kaji te predsjednik Toyote Adria – Kensuke Tsuchiya, uživali su u odličnoj atmosferi.

Lexus proslavio 30. rođendan u galeriji Kranjčar

Lexus je danas prisutan u više od 90 zemalja svijeta, što dovoljno govori o traženosti japanskog brenda.

 

Lexus proslavio 30. rođendan u galeriji Kranjčar

Na rođendanskom eventu goste je pozdravio I g. Kensuke Tsuchiya, predsjednik Toyota Adria d.o.o., koji je izrazio zadovoljstvo što su, nakon 10 godina odsutnosti, ponovno lansirali brend Lexus u Hrvatskoj. Podsjetio je kako se cjelokupan Lexusov proizvodni proces temelji na drevnoj japanskoj Takumi vještini i visokim standardima izvrsnosti. Naime, Lexusovi Takumi majstori vrhunski su istrenirani da bez greške uoče i najmanju nepravilnost u zvuku ili na plohama automobila. Oni daju profinjen, ljudski dodir svakom aspektu dizajna i razvoja Lexusa, pa se s pravom može reći kako ništa nije tako precizno napravljeno kao Lexus.

“U 60 tisuća radnih sati – na toliko je, naime, u Japanu podignuta ljestvica savršenosti – možemo reći kako smo stvorili automobil nenadmašne kvalitete, najpreciznije izrade, koji je privlačan i strastven, baš kao i vi Hrvati”, rekao je predsjednik Toyote Adria.Lexus je oduvijek predvodnik trendova, pa je tako, primjerice, prvi ugradio LED svjetla u automobile i tempomat ili predstavio luksuzni hibrid s automatskim punjenjem. Bilo je to 2004. godine, a danas je većina luksuznih hibrida s automatskim punjenjem na prometnicama upravo marke Lexus. 10 milijuna prodanih vozila, od čega čak 1,6 milijuna hibridnih modela, impresivne su brojke s kojima se brend danas može pohvaliti. Dva srebrna ljepotana – limuzina ES, koja razbija sve predrasude o poslovnim automobilima, te Lexus UX Crossover, koji osvaja potpuno inovativnim dizajnom – parkirana ispred Galerije Kranjčar, plijenila su pažnju uzvanika.

Lexus proslavio 30. rođendan u galeriji Kranjčar