Lexus ponovno najbolja marka u Velikoj Britaniji

Lexus ponovno najbolja marka u Velikoj Britaniji

Još jedno priznanje za Japance, njima bi već postalo čudno da ne slave u nekoj od kategorija…

Četvrtu godinu za redom, Auto Express titulu najboljeg na Otoku predaje Japancima. Pjenušac mogu otvoriti u Lexusu, koji su slavili u velikoj analizi provedenoj među vozačima.

Glasači koji su odabrali Lexus, naveli su kako je ovo marka koja radi dugovječne automobile, kvalitetnije od ostalih. Posebno su se osvrnuli na njihove motore i mjenjače.

Također, njihovi vlasnici izričito cijene vozačku dinamiku koju pruža premium japanska marka, ali i osjećaj sigurnosti, u koju Lexus puno ulaže. Ljudi su uloženi trud prepoznali, a to onda rezultira i tržišnim uspjehom. Ne samo u Velikoj Britaniji, već širom svijeta.

U izboru dominiraju proizvođači iz Azije. Kia je tako zauzela drugo mjesto, sve uspješnijem proizvođaču za dlaku je izmaknula najviša stepenica postolja.

Na listi najboljih prati ih Subaru i Mazda, a top 10 nije prošao bez Honde i Mazde. Zanimljivo, na ovom popisu našlo se mjesta za tek četiri europska proizvođača – Škoda, Peugeot, Alfa Romeo i Volvo. Jako zanimljiv rasplet i viđenje britanski vlasnika, kada je pouzdanost i kvaliteta u pitanju.

TOP 10 ‘The Driver Power 2020’

1. Lexus
2. Kia
3. Subaru
4. Mazda
5. Škoda
6. Toyota
7. Honda
8. Peugeot
9. Alfa Romeo
10. Volvo