Legendarna utrka 24 sata Le Mansa otkazana zbog koronavirusa!

Le Mans DT scaled

S obzirom na promjenjivu zdravstvenu situaciju u vezi s koronavirusom i posljednjim vladinim smjernicama, donesena je odluka za otkazivanje 88. po redu utrke Le Mansa…

Utrka je prvobitno zakazana za 13. i 14. lipnja ove godine, no zbog situacije oko koronavirusa to je odgođeno za 19. i 20. rujna 2020. godine. Tu je vijest u izjavi potvrdio i Pierre Fillon, predsjednik Automobilskog kluba de l’Ouest: „Odgoda 24 sata Le Mansa od prvotnih datuma u lipnju sada je najprikladnija prema trenutnim iznimnim okolnostima. Prije svega, apeliram na sve da izbjegavaju izlagati sebe, svoje najdraže i druge. Danas je najvažnije suzbiti širenje ovog virusa. Naše misli idu medicinskom osoblju koje neumoljivo radi za sve nas.”

“Odgoda 24 sata Le Mansa znači promjena u kalendarima WEC-a i ELMS-a, a nove ćemo datum uskoro objaviti. Sigurnost i kvaliteta naših događanja neće biti ugroženi. Natjecatelji, sponzori, navijači, mediji, medicinske usluge i organizatori – vrijeme je da se okupimo, više nego ikad prije.” izjavio je Fillon.