Lamborghini Huracan prešao preko 300.000 kilometara, kako je ovo moguće?

Lambo Huracan

Postoje automobili koji su napravljeni za maratonske kilometraže i stalna putovanja, a postoje i oni za koje baš ne očekujete da će se voziti 24/7…

Zvijezda ove priče je Lamborghini Huracan. Dobro, on je u svakom pogledu uvijek zvijezda, ali ovaj put je priča sasvim drugačija. Supersportski model koji je predmet snova za mnoge, dokazao je očito da može biti dugog vijeka.

Lambo Huracan
foto: Adam Swords (YouTube – screenshot)

Upravo to potvrđuje ovaj primjerak , Huracan proizveden 2015. Rent-a-car automobil koji je dok ovo pišemo, već debelo zagazio i preko brojke od 300.000 kilometara.

Vlasnici ovog automobila su Royalty Exotic Car iz Las Vegasa. Treba li uopće govoriti koliko su zadovoljni modelom iz Sant’Agate. Dok s druge strani, modeli poput Lamborghini Aventadora, Ferrari 458 i McLaren 650S imaju stalne probleme, Huracan konstantno veseli nove korisnike (900 dolara/dan najma).

Lambo Huracan
183.773 milje u trenutku snimanja 9. veljače… foto: Adam Swords (YouTube – screenshot)

Naravno, ni Hurcan nije neuništiv. Tako je dobio novi mjenjač na cca. 270.000 km, a osim toga nije imao nekih mehaničkih kvarova. Ulje se mjenjalo na svakih 8.000 kilometara, a posebno zanimljivo zvuči podatak kako ga je u najam uzelo čak 1.900 osoba.

Kao što već znate, Huracan vozi uz pratnju 5.2-litarskog V10 motora od 610 KS. Ipak, ovaj rekorder od nedavno je u prodaji, s cijenom od 130.000 dolara. Pomalo nerealan iznos, ali očito se ‘gazdi’ rent-a-car kuće na žuri.

izvor: Adam Swords

A tu je i video snimljen prije više od godinu dana, već tada je Huracan prešao sve ‘limite’…