Kia XCeed osvojila je prestižnu Trophée Argus nagradu!

Kia XCeed osvojila je prestižnu Trophée Argus nagradu!

Kia je na nedavnoj svečanosti nagradu Argus osvojila već treći put, jer je 2018. slavio Stinger, a 2012. titulom dobitnika okitio se mališan Picanto…

Trophée Argus na francuskom tržištu nagrađuje nove modele koji nude najbolju kombinaciju svojstava i tekućih troškova. Kandidate ocjenjuju na osnovu cijene, tekućih troškova i ostatka vrijednosti rabljenog vozila, a pritom žiri uzima u obzir i druge karakteristike (kvaliteta, udobnost, užitak u vožnji, opremljenost) i doprinos vozila u svom razredu.

Žiri čine članovi grupacije Groupe Argus, francuski automobilski novinari i stručnjaci s područja tržišta rabljenih vozila i automobilskog tržišta u cjelini. Kia XCeed osvojio je najviše priznanje u kategoriji kompaktnih i obiteljskih sportskih terenaca, a pritom je pobijedio konkurente kao što su: Mazda CX-30, Toyota RAV4 Hybrid i Hyundai Santa Fe.

Marc Hedrich, generalni direktor Kia Motors France, rekao je povodom toga: „Veoma smo radosni zbog osvajanja lovorike Trophée Argus za 2020. godinu. To je priznanje za bitan i jedinstven model marke Kia. Novi XCeed je crossover razreda C koji među vozilima masovnih proizvođača nema ravnopravnog  rivala.”

„Kia XCeed potpuno je europski model, kao i sve ostale izvedbe Ceeda”, dodao je Hedrich. „Model, koji je dizajniran, razvijen i napravljen u Europi za europske kupce, odmah je postao uspješnica. Drago nam je da su prednosti Kia XCeeda – njegov dizajn, kvaliteta, vozna svojstva i troškovi vlasništva – zaslužni za to da odskače od konkurencije. Ova nagrada posvećena je našim dizajnerima, prodavačima i inženjerima širom Europe i zahvaljujem im na odlično obavljenom poslu.”

Kia XCeed osvojila je prestižnu Trophée Argus nagradu! 1

Kia XCeed silazi sa proizvodnih traka u slovačkom gradu Žilina, gdje izrađuju i ostale izvedbe: Ceed (hatchback), Ceed Sportswagon (karavan) i ProCeed (shooting brake). Kao i svi Kia modeli, XCeed se može pohvaliti 7-godišnjim tvorničkim jamstvom (150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja broja prijeđenih kilometara), koje je najduže jamstvo u Europi.

Na proljeće će Kia XCeed dopuniti svoju ponudu plug-in hibridom, koji ima litij-polimerni baterijski sklop kapaciteta 8,9 kWh, elektromotor snage 44,5 kW i 1,6-litreni benzinski 4-cilindraš s izravnim ubrizgavanjem goriva. Kia XCeed Plug-in Hybrid može prijeći isključivo na struju oko 60 kilometara.