KIA Telluride senzacionalno osvojila titulu ‘Svjetskog automobila godine 2020.’

KIA Telluride senzacionalno osvojila titulu 'Svjetskog automobila godine 2020.'

U New Yorku je trebalo biti velebno proglašenje, ipak to se nije dogodilo, iz dobro znanih razloga. Korejci imaju dobrog razloga za slavlje…

Nagrada za izbor svjetskog automobila godine 2020. ove se godine održala u nešto drugačijem tonu. Trebala je biti dodjeljena na salonu u New Yorku, ali kao što znamo ta automobilska priredba je otkazana. Budući da svijet vodi veliku borbu protiv pandemije izazvane virusom COVID-19.

Izbor Svjetske nagrade za automobil 2020. zaključen je danas proglašenjem pobjede, a razloga za slavlje imali su Kia Motor Corporation. Najbolje od svega, bila je to dvostruka pobjeda za Korejce, budući da je KIA Telluride osvojila nagradu za svjetski automobil 2020. godine, a KIA Soul EV za svjetski gradski automobil 2020. godine.

„Nama u Kiji je zaista velika čast primiti dvije nagrade, hvala vijeću i žiriju World Car Awards“, rekao je Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik i šef odjela proizvoda u Kia Motors Corporation.
“Ovo je jedno od najjačih natjecanja u svjetskoj automobilskoj industriji, a to samo potvrđuje koliko su naši Telluride i Soul EV izvrsni modeli. Ove pohvale svjedoče o talentima i naporima našeg tima, koji uvijek teže stvarati poželjne, kvalitetne i praktične automobile koje vozači vole. ”

KIA Telluride u velikom finalu borila se protiv japanske Mazde, koja je finalni izbor dočekala s čak dva modela – 3 i CX-30. Nova Mazda3 ipak nije ostala praznih ruku, već je ponijela laskavu titulu ‘Svjetskog automobilskog dizjana za 2020’.

KIA Telluride senzacionalno osvojila titulu 'Svjetskog automobila godine 2020.'
Mazda3 osvojila naslov Svjetski automobilski dizajn 2020. godine (foto: Mazda)

Azijski proizvođači vraćaju se u velikom stilu…

Erfolg LED žarulje
KIA Telluride senzacionalno osvojila titulu 'Svjetskog automobila godine 2020.'

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.