KIA Motors imenovala novog predsjednika korporacije

KIA Motors imenovala novog predsjednika korporacije

Korejski div potvrdio je novog predsjednika, to je Ho-sung Song, dosadašnji voditelj globalnih operacija…

Ho-sung Song vodit će implementaciju srednje i dugoročne strategije – ‘Plan S

Gospodin Song će kao prvi čovjek Kije biti zadužen za ostvarivanje ‘Plana S’, srednje- i dugoročne strategije, čiji je cilj progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti.

KIA Motors imenovala novog predsjednika korporacije 1
Ho-sung Song, prvo ime korejske marke (foto: KIA Motors)

Songovo bogato iskustvo u automobilskom poslu i stručnost bitni u tranziciji biznisa u budućnosti – električna vozila i rješenja mobilnosti.

Dugogodišnje iskustvo gospodina Songa na različitim poljima automobilske djelatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju širom svijeta biti će izuzetan adut kod prelaska Kije na poslovanje budućnosti, koje će obuhvaćati električna vozila i rješenja mobilnosti.

Prije zauzimanja sadašnjeg položaja voditelja globalnih operacija, gospodin Song je bio uspješan na različitim vodećim položajima, npr. kao predsjednik Kia Motors Europe i voditelj izvoznog odjela Kia Motors Corporation.

KIA Motors imenovala novog predsjednika korporacije 2
Tvornica u Meksiku radi od 2015… (foto: KIA Motors)

Strategija Korejaca je Plan S, kojim se želi prijeći s poslovnog sustava fokusiranog na vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, na električna i autonomna vozila. Do 2025. Kia namjerava ponuditi 11 električnih vozila. Time Kia želi dostići 6,6-postotni tržišni udio na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25% njene ukupne prodaje trebala predstavljati ekološki prihvatljivija vozila.

Dosadašnji predsjednik Han-woo Park ubuduće će biti savjetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju Kijinih poslovnih ciljeva.

Ho-sung Songa kroz karijeru je ostvario niz uspjeha, bio je na čelu brojnih sektora:
– voditelj globalnih operacija, Kia Motors Corporation (izvršni potpredsjednik)
– predsjednik Kia Motors Europe (viši potpredsjednik)
– voditelj izvoznog odjela, Kia Motors Corporation (potpredsjednik)
– predsjednik Kia Motors France (potpredsjednik)

Naslovna fotografija: Ho-sung Song (drugi s desna)

Erfolg LED žarulje
KIA Motors imenovala novog predsjednika korporacije

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.