Hyundai požuruje proizvodnju Kone EV za Europu kako bi skratio vrijeme čekanja kupaca!

Hyundai Kona EV

Zbog velike zainteresiranosti i potražnje za vozilima s nultom emisijom, Hyundai će utrostručiti dostupnost svog modela Kona EV za kupce u Europi počevši u ožujku ove godine…

Kompanija će započeti proizvodnju Kone EV u svom češkom proizvodnom pogonu u Nošovicama, kao i povećati postojeću opskrbu iz pogona Ulsan u Južnoj Koreji. To će drastično smanjiti rokove isporuke za kupce u Europi. Odluka o dodatnoj proizvodnji Kone EV u Europi donesena je kako bi se skratili rokovi isporuka Hyundaijevim europskim kupcima. Otkako je u prodaji od 2018. godine, potražnja za Kona EV modelom nadmašila je očekivanja, a povećani kapacitet namijenjen je praćenju rastuće potražnje.

“Slušamo naše kupce i donijeli smo ovu odluku kako bismo zadovoljili rastuću potražnju za našim električnim vozilima. Budući da sve više i više ljudi postaje zabrinuto zbog utjecaja svog izbora automobila na okoliš, vidimo ogroman potencijal za električne automobile na europskom tržištu”, rekao je Dong Woo Choi, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. “To odražava naša progresivna razmišljanja i učvrstit će našu poziciju lidera u budućoj mobilnosti.”

Brojni mediji su Konu EV već prepoznali kao revolucionarni novi automobil. Bio je to prvi model u prodaji u Europi koji je ponudio popularnu SUV karoserijsku izvedbu u kombinaciji s dugotrajnim elektrificiranim pogonskim sklopom, pozicionirajući Konu EV kao značajan iskorak za kupce koji traže električni automobil. S nedavno predstavljenim nizom poboljšanja, sada nudi još veće prednosti za kupce, uključujući brže trofazno punjenje baterije na mnogim europskim tržištima, nove značajke za povezivanje uz Hyundai Bluelink® i novi opcijski navigacijski sustav sa središnjim zaslonom od 10,25 inča.