Ferrari SF1000 – novi bolid za novu F1 sezonu!

Radišna ekipa iz Maranella predstavila je bolid za slijedeću sezonu Formule 1…

Što se same boje tiče, ostala je skoro ista kao i prethodne godine, a posebno mjesto i dalje zauzima inicijativa glavnog sponzora tima „Mission Winnow“ – Phillip Morris. “Slavimo 1000. po redu grand prix za Scuderia Ferrari i 70 godina za Formulu 1. Ferrari je uvijek bio tu, nismo propustili niti jednu godinu.” rekao je Louis Camilleri, izvršni direktor za Ferrari i Phillip Morris. Ovaj model simbolično je nazvan SF1000 zbog već spomenute, jubilarne pobjede.

Boje talijanskog tima će i dalje braniti vozačka postava koju čine Charles Leclerc i Sebastian Vettel. Mladi Leclerc je prije nekoliko tjedana potpisao novi ugovor po kojem će u Ferariju ostati do 2024. godine, dok četvorostrukom svjetskom prvaku ugovor istječe na kraju sezone.

„Jasno je da će ovo biti zanimljiva godina, prepuna neizvjesnog natjecanja, duga sezona, ali i važna zbog paralele koju moramo kreirati i razviti potpuno novi bolid u skladu sa propisima koji će stupiti na snagu od 2021. godine, tako da će tim biti izuzetno zauzet.” rekao je Camilleri.