Datsun 240Z na aukciji prodan za nevjerojatnih 310 tisuća dolara!

datsun aukcija

Datsun je s modelom 240Z pokorio Ameriku, a nakon čak 49 godina je i dalje vruća roba…

Nissanov model Datsun 240Z prošle je nedjelje na aukciji Bring a Trailer prodan za nevjerojatnih 310 tisuća dolara. Ovo je ujedno i najveća cijena koju je dostiglo neko vozilo na ovoj aukcijskoj stranici. Ovaj atraktivni zeleni coupe kupljen je kada je bio novi model za 3.757 dolara i ostao je u obiteljskom nasljedstvu prvog vlasnika sve do prošle godine.

datsun aukcija

Ovaj automobil ispod poklopca motora krije tvornički ugrađen motor sa šest cilindara koji razvija 153 KS i mjenjač s četiri brzine. Unutrašnjost mu je presvučena smeđom kožom što je bilo tipično za sportske automobile tih godina. Jedina velika modifikacija je bila uvođenje sustava za elektronsko paljenje. Taj je sustav ugradio prodavatelj automobila nakon što ga je kupio od od prvog vlasnika.

datsun aukcija

Na satu ima samo 35 tisuća kilometara, a vlasnik je o njemu pažljivo brinuo o čemu svakako svjedoče i slike ali i opće stanje vozila. Sukladno s tim, osiguravajuća kuća Hagerty proglasila ga je “najoriginalnijim Datsunom 240Z koji trenutno postoji“.

Novi vlasnik sada će uživati u kultnom japanskom coupeu koji je i nakon gotovo pola stoljeća izuzetno atraktivan, no uz cijenu od 310 tisuća dolara nije ni malo jeftin…