Cupra Ateca ima testni poligon koji se ne viđa često

Cupra

Cupra je izgradila trkačku stazu na krovu zgrade u Parizu kako bi svojim vatrenom modelu Ateci dala jedinstvenu probnu vožnju…

Zgrada od 8 katova odlično je poslužila kao pokusni poligon za španjolsku sportsku marku u usponu. Cupra Ateca inspirirana je trkaćim utrkama, ali je dizajnirana za grad. Pobjednik utrke World Touring Car, Mikel Azcona, vozio je ovu ultimativnu Atecu od 300 KS na vjerojatno najneobičnijoj stazi u njegovoj mladoj karijeri.

Cupra

Staza na vrhu zgrade izgrađena je u samo šest dana, staza je na samo 27 metara iznad pariških ulica i imala je završni zavoj s nagibom od 21 stupanja, te je Azconi poslužila za hvatanje brzina do 120 km/h u Ateci.

Cupra

“Bio sam na trkačkim stazama po cijelom svijetu, ali nikada ni na jednoj nisam imao ovako spektakularne poglede”, priznaje trkač Mikel Azcona. Staza je izgrađena u vidokrugu čuvenog Eiffelovog tornja, najpoznatijeg pariškog spomenika. Njegove željezne konstrukcije od 324 metra mogu se vidjeti iz gotovo svih mjesta u gradu, a sada i Cupra Ateca.