Čudesna jahta Aqua ipak nije prodana Bill Gatesu, ali pogledajte ovaj luksuz!

Sinot aqua

Čudesno morsko plovilo vrijedno je čak 600 milijuna dolara, a iz tvrtke Sinot potvrdili su kako vijest o kupnji američkog milijardera nije točna…

Internet je ovih dana pisao naveliko o novoj akviziciji milijardera Billa Gatesa, o novoj jahti – Aqua.

Medijska izvješća pojavila su se tijekom vikenda tvrdeći da osnivač Microsofta surađuje s dizajnerskom tvrtkom Sinot. Navedeni studio predstavio je jahtu dugu oko 110 metara, a u izvještajima se navodi kako je Gates založio više od 600 milijuna dolara, za jahtu koja bi ponudila revoluciju na moru kao vodikov koncept.

Ipak, uslijedio je brzi odgovor. Sinot je na svojim web stranicama, kao udarnu objavu obznanio – “Aqua se ne prodaje!”

Sinot je pojasnio da su sve informacije koje se odnose na Gatesa netočne, dodavši da ne postoji poslovni odnos između startup tvrtke i američkog poslovnog magnata.

Svejedno, tko god ovo naruči, neće poželjeti.

Više o Aqua konceptu:

  • doseg od 6750 kilometara.
  • dugačka je 112 metara
  • Posjeduje dva vakumski izolirana spremnik za tekući vodik težak 28 tona, koji održavaju temperaturu tekućeg vodika na stabilnih -258,89 celzijevih stupnjeva.
  • Spremnici napajaju motore pojedinačne snage od jednog megavata, koji pak pokreću dva stražnja, a tu su i dva bočna potisnika snage za bolje manevriranje, s 300 KW svaki. Tu je i baterija snage 1,5 MWh, koja daje instantnu električnu energiju i napaja brodsku električnu mrežu.

Ovdje pogledajte cijeli katalog o navedenoj jahti – Aqua.