Brabus Ultimate E frizirana je verzija električnog Smarta s početnom cijenom od 65 tisuća eura!

DT Brabus Smart

Brabus stručnjaci su se odlučili dokopati novog, električnog Smarta, a sve s ciljem povećanja snage i podizanja ljestvice tuninga za malenog ‘strujaša’ na neviđenu razinu. Ekskluzivni Smart bit će dostupan u svega 50 primjeraka…

Ovaj model je, između ostalog, dobio i crni eksterijer te novi aero body kit koji se sastoji od prednjeg spojler, proširenja blatobrana te zadnjeg difuzora. Zahvaljujući interijeru u crnoj koži, sportskom kožnom volanu i sportskim detaljima, Smart sada izgleda ekskluzivnije.

DT Brabus Smart
(foto: Brabus)

U paketu su i novi Monoblock Y aluminijski naplatci veličine 18 inča s prednjim gumama 205/35 R18 naprijed te 235/30 R18 otraga. Zahvaljujući njima, proširen je trag kotača te je Smart dobio i tretman ‘spuštanja’ sportskim oprugama. Potonji ‘upgrade’ znači nešto tvrđu vožnju zbog kratkog međuosnog razmaka, ali i bolje držanje u zavojima.

Brabus Smart
(foto: Brabus)

Što se motorizacije tiče, tu je i dalje elektromotor koji razvija 92 KS te 180 Nm dostupnih odmah. Do ‘stotke’ stiže za 10,9 sekundi te ubrzava sve do elektronski ograničenih 130 km/h.

 

Cijena za Brabus Ultimate E iznosi priličnih 64 tisuće eura, a serija je ograničena na svega 50 primjeraka. Tko voli, nek izvoli…