BMW M4 GT3 – budući prvak sve poglede će krasti zbog svoje ‘roštilj’ maske

P highRes munich ger th decem

Gdje ima dima, ima i vatre. Bavarci se ne šale i najavljena maska stvarno će zaživjeti jednog dana. Upoznajte kralja staza BMW M4 GT3…

BMW M Motorsport dobiva novi vrhunski model. U sezoni 2022., timovi će imati priliku boriti se za pobjede i naslove u GT3 modelu temeljenom na M4 izvedbi nove generacije.
BMW M4 GT3 bit će novi model spreman za najvišu stepenicu postolja.

Trkački automobil u razvoju je već nekoliko mjeseci, a bit će podvrgnut intenzivnim testiranjima sljedeće godine. BMW M4 GT3 naslijedit će BMW M6 GT3 koji je u cijelom svijetu na djelu od 2016., a ostat će upamćen kao model koji je donio pobjedu na 24 sata Spa-Francorchamps (BEL), kao i u FIA GT Svjetski kup u Macauu (CHN), te ostalim brojnim međunarodnim serijama utrka.

Proizvodni model BMW M4, koji čini bazu za BMW M4 GT3, pokreće šestocilindrični motor s BMW M TwinPower Turbo Technology koji postiže više od 500 KS. Motor i podvozje cestovnog vozila savršena su osnova za razvoj trkačke verzije – GT3. S tim ciljem, inženjeri BMW M izgradili su motor – S58 – koji se može pohvaliti impresivnim karakteristikama motora i snagom na duge staze.

Ipak, najviše pažnje izazvala je najavna slika i prednji ‘gril’. Ponovno će izazvati brojne komentare u javnosti…