BMW i8 ispraćen sa stilom, 18 posebnih modela za konačni kraj

BMW i  of
Die 18 letzten BMW i8 Roadster, alle in unterschiedlichen Farben, verlassen das Finish im Werk Leipzig.

Kraj je bio najavljen već neko vrijeme, a Bavarci su taj trenutak na najbolji mogući način obilježili…

Austin Yellow. British Racing Green. Le Mans Blue, sve te nijanse krase posljednje od posljednjih izvedbi sportskog bavarskog modela. Posljednjih 18 BMW i8 modela napustilo je proizvodni pogon u BMW tvornici u Leipzigu. Svaki od 18 primjeraka, zapravo je posebna edicija (one-off), kreirana u dogovoru s novim vlasnicima.

BMW i  of
foto: BMW

“Stupanj prilagodbe ovih vozila donio nam je neke nove, velike logističke i razvojne izazove”, rekao je direktor tvornice Hans-Peter Kemser, te dodao: “Ali naša proizvodna jedinica opet je dokazala da ništa nije nemoguće.”

Proizvodnja BMW i8 prava je interpretacija moderne automobilske konstrukcije zahvaljujući konceptu vozila, pogonskoj tehnologiji i jedinstvenoj mješavini plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP) i aluminija. No, krajnjih 18 posebnih modela predstavljalo je za proizvodni tim posebne izazove. Svaki je završen bojom koja prethodno nije bila nanesena na i8. Bojenje tako velikog broja vozila i njihovih dijelova u navedenu boju učinilo je proizvodnju i logistiku daleko složenijim. Tako da se može reći, kako su posljednji primjerci doslovno obojeni ručno.

BMW i  of
foto: BMW

“Možemo svi biti ponosni na način kako smo ispratili BMW i8”. zaključio je Kemser.