Audi Q5 kao jedan od bestsellera četiri prstena osvježen za 2020., OLED svjetla oduševit će mnoge

Audi Q5 kao jedan od bestsellera četiri prstena osvježen za 2020., OLED svjetla oduševit će mnoge

Audi Q5 jedan je od najtraženijih modela iz Ingolstadta, a upravo je prošao kroz decentno osvježenje. Najviše u oči upadaju nova OLED svjetla…

Nakon što je prvotno predstavljen 2017., Audijev model Q5 nikako nije razočarao kupce. Toj tvrdnji u korist idu i brojke; u nepune tri godine prodano je više od 200.000 primjeraka, a sada je vrijeme za osvježenje. Audi Q5 ostao je identičnih dimenzija, premda je zbog novih branika narastao 19 milimetara (4,68 metara), dok su širina (1,89 m) i visina (1,66 m) ostale nepromijenjene.

Audi Q5 kao jedan od bestsellera četiri prstena osvježen za 2020., OLED svjetla oduševit će mnoge 1
(foto: Audi)

Da je riječ o redizajnu, sugeriraju nove svjetlosne grupe koje su standardno izvedene u LED tehnologiji (prije je tu zadaću radio bi-xenon), dok je moguće doplatiti i OLED tehnologiju svjetala. Nadalje, tu je nova prednja maska te nešto veći usisnici za zrak. Novi dizajn aluminijskih naplataka do veličine 21 inča dodatno će osvježiti izgled ovog SUV-a, no dopunjena paleta boja svakako će biti nešto što će oduševiti sve kupce, baš kao ova District zelena boja.

Audi Q5 kao jedan od bestsellera četiri prstena osvježen za 2020., OLED svjetla oduševit će mnoge 2
(foto: Audi)

U unutrašnjosti, priča je identična kao i na modelu prije rezidajna; minimalistički kokpit od sad je upotpunjen sa novim opcijskim 12,3 inčnim virtualnim kokpitom  i MMI zaslonom osjetljivim na dodir koji broji 10,1 inča u dijagonali. Za audiofile, tu je i novo Bang&Olufsen Surround ozvučenje sa 19 zvučnika.

Audi Q5 kao jedan od bestsellera četiri prstena osvježen za 2020., OLED svjetla oduševit će mnoge 3
(foto: Audi)

Što se motorizacije tiče, 40 TDI, najčešće birana oznaka, i dalje krije dvolitreni dizelaš kji je sada uparen sa MHEV tehnologijom (mild hibrid), no umjesto dosadašnjih 190 KS sada je na raspolaganju ukupno 204 KS i 400 Nm. Do stotke stiže za 7,6 sekundi, a može pojuriti maksimalnih 222 km/h. Ljubitelji benzinaca će malo pričekati jer benzinske inačice stižu kasnije, a zanimljivo je kako će sve biti opremljene s elektromotorom kako bi se dodatno smanjila potrošnja goriva. Novost je i automatski osmostupanjski mjenjač.

Audi Q5 kao jedan od bestsellera četiri prstena osvježen za 2020., OLED svjetla oduševit će mnoge 4
(foto: Audi)