Audi Q5 kao jedan od bestsellera četiri prstena osvježen za 2020., OLED svjetla oduševit će mnoge

DT Audi Q

Audi Q5 jedan je od najtraženijih modela iz Ingolstadta, a upravo je prošao kroz decentno osvježenje. Najviše u oči upadaju nova OLED svjetla…

Nakon što je prvotno predstavljen 2017., Audijev model Q5 nikako nije razočarao kupce. Toj tvrdnji u korist idu i brojke; u nepune tri godine prodano je više od 200.000 primjeraka, a sada je vrijeme za osvježenje. Audi Q5 ostao je identičnih dimenzija, premda je zbog novih branika narastao 19 milimetara (4,68 metara), dok su širina (1,89 m) i visina (1,66 m) ostale nepromijenjene.

Audi Q
(foto: Audi)

Da je riječ o redizajnu, sugeriraju nove svjetlosne grupe koje su standardno izvedene u LED tehnologiji (prije je tu zadaću radio bi-xenon), dok je moguće doplatiti i OLED tehnologiju svjetala. Nadalje, tu je nova prednja maska te nešto veći usisnici za zrak. Novi dizajn aluminijskih naplataka do veličine 21 inča dodatno će osvježiti izgled ovog SUV-a, no dopunjena paleta boja svakako će biti nešto što će oduševiti sve kupce, baš kao ova District zelena boja.

Audi Q
(foto: Audi)

U unutrašnjosti, priča je identična kao i na modelu prije rezidajna; minimalistički kokpit od sad je upotpunjen sa novim opcijskim 12,3 inčnim virtualnim kokpitom  i MMI zaslonom osjetljivim na dodir koji broji 10,1 inča u dijagonali. Za audiofile, tu je i novo Bang&Olufsen Surround ozvučenje sa 19 zvučnika.

Audi Q
(foto: Audi)

Što se motorizacije tiče, 40 TDI, najčešće birana oznaka, i dalje krije dvolitreni dizelaš kji je sada uparen sa MHEV tehnologijom (mild hibrid), no umjesto dosadašnjih 190 KS sada je na raspolaganju ukupno 204 KS i 400 Nm. Do stotke stiže za 7,6 sekundi, a može pojuriti maksimalnih 222 km/h. Ljubitelji benzinaca će malo pričekati jer benzinske inačice stižu kasnije, a zanimljivo je kako će sve biti opremljene s elektromotorom kako bi se dodatno smanjila potrošnja goriva. Novost je i automatski osmostupanjski mjenjač.

Audi Q
(foto: Audi)