Audi i FC Bayern München potpisali nastavak suradnje, igrači od sad voze e-tron!

FC Bayern AUDI driveteam
Hildegard Wortmann (Member of the Board of Management of AUDI AG for Sales and Marketing), Karl-Heinz Rummenigge (Executive Board Chairman FC Bayern München AG)

Audi i FC Bayern München nastavljaju vožnju u budućnost. Dvije premium marke tvore odličan tandem još od 2002., a ova divna sponzorska ljubav potpisana je do 2029.

Audi je ekskluzivni automobilski partner nogometnog giganta FC Bayern. Sljedeće će desetljeće biti usmjereno na stratešku suradnju u područjima inovativnog marketinga i elektrifikacije. Kao jasna referenca na ovu obvezu, 2020. svi licencirani igrači najuspješnijeg njemačkog kluba dobit će potpuno električni Audi e-tron.

Uz to, Audi je dioničar FC Bayern München AG od 2011.. Zajednički događaji i inicijative dovele su i do poznatog Audi kupa, koji se 2019. godine održao šesti put na velebnoj Allianz Areni, gdje okuplja u pripremnoj fazi kremu klupskog nogometa.

FC Bayern AUDI driveteam
Hildegard Wortmann i Oliver Kahn

Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor FC Bayern München rekao je: ‘Veoma sam sretan zbog uranjenog dogovora oko nastavka partnerstva s Audijem. Za FC Bayern ovaj je sporazum važan strateški korak u budućnost. FC Bayern i Audi surađuju već više od jednog i pol desetljeća na način koji je pouzdan, ozbiljan i koristan za obje marke.’

Dok je s druge strane bilo zanimljivo čuti komentar automobilskog proizvođača. ‘FC Bayern München savršeno se uklapa u novi Audijev strateški smjer’, rekla je pred okupljenima Hildegard Wortmann, članica uprave Audi AG za marketing i prodaju. Dvije jake marke poznate su po premium iskustvima širom svijeta. ‘Želimo biti bliski s našim obožavateljima, kupcima i potencijalnim kupcima. Kao ekskluzivni automobilski partner FC Bayern München, imamo priliku predstaviti električnu mobilnost i povezanost te ih pretvoriti u opipljiva iskustva.’

FC Bayern AUDI driveteam
Hildegard Wortmann i Karl-Heinz Rummenigge 

Alexander Seitz, član uprave Audi AG za financije, Kinu i pravne poslove: ‘Naša suradnja sa FC Bayern kao jednim od najboljih svjetskih klubova s 650 milijuna obožavatelja širom svijeta i 135 milijuna navijača upravo u Kini, otvara nove, zajedničke marketinške mogućnosti. Posebno tu mislimo na Kinu, najvažnije tržište rasta za Audi.”