Aston Martin DBX – profinjenost na visini ruši tradiciju

Aston Martin DBX - profinjenost na visini ruši tradiciju

Britanska marka nakon 106 godina prvi će put svijetu ponuditi SUV modelDugo smo ga gledali skrivenog u kamuflažnim folijama, a sada je konačno stigao – Aston Martin DBX…

Luksuzni SUV, možda i najelegantniji ako nas pitate, donosi profinjene linije kakve i simboliziraju marku – Aston Martin.

Osim ekstremne doze luksuza. U obilju finog materijala, DBX unutrašnjost ističe se TFT ekran od 10,25 inča u središnjoj konzoli, dok ogromni TFT ekran od 12,3 inča pruža mnoštvo informacija vozaču. Apple CarPlay standardno je dostupan kao i sustav kamera i ambijentalno osvjetljenje koje nudi 64 različite boje u dvije zone. No, najviše nas je zanimalo što se krije ispod dugog poklopca motora.

Aston Martin DBX - profinjenost na visini ruši tradiciju

Riječ je o novoj verziji 4-litarskog V8 motora s dva turbo punjača koji se već nalaze u DB11 i Vantageu. DBX odlikuje impresivna snaga od 550 KS i 700 Nm okretnog momenta. Uz savršen zvuk koji prilikuje Aston Martinu.

Svestranost motora nije ograničena ni na njegove vokale; turbopunjeni V8 ima deaktivaciju cilindra kako bi poboljšao uštedu goriva, ali također može pokretati DBX od 0 do 100 km/h za svega 4,5 sekunde i maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Aston Martin DBX - profinjenost na visini ruši tradiciju

Prvi model marke s 5 sjedala u punoj veličini, ne samo da je izuzetno svestran u pogledu terena, već je i izuzetno prilagodljiv širokom rasponu životnih potreba i vlasnika. Sa 632 litara prtljažnika i mogućnošću preklapanja klupa u sistemu 40:20:40, DBX posjeduje sav fleksibilni kapacitet nosivosti koji se očekuje od SUV modela.

Aston Martin DBX - profinjenost na visini ruši tradiciju

Prostor za utovar nudi praktičan i čisto dizajniran prostor. Uzak prag tereta i široke otvore za još veću praktičnost, kao što su koferi, torbe za golf i ski oprema. Sve što će trebati vlasnici jednog ovakvog vozila.

DBX stiže tijekom idućeg proljeća na ceste…

Erfolg LED žarulje
Aston Martin DBX - profinjenost na visini ruši tradiciju

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.