Porsche dobre prodajne rezultate poboljšao za dodatnih 13%

Porsche prodaja tržište

Potražnja je porasla u svim prodajnim regijama, a SAD su ponovno zabilježile posebno snažan rast…

“Vrlo velika potražnja za našim sportskim automobilima nastavila se i u trećem tromjesečju i jako nam je drago što smo uspjeli isporučiti toliko automobila kupcima tijekom prvih devet mjeseci ove godine”, rekao je Detlev von Platen, član Izvršnog odbora za Prodaju i marketing u Porsche AG.

“Knjige narudžbi lijepo su ispunjene i zauzvrat nas ispunjavaju optimizmom i entuzijazmom. Međutim, situacija s koronavirusom i dalje je dinamična te se suočavamo s izazovima pri nabavci poluvodiča. Iz tih razloga pomno pratimo trenutna zbivanja kako bismo osigurali da možemo nastaviti reagirati na fleksibilan način. ”

Porsche Cayenne ostaje najuspješniji model s isporučenih 62.451 primjeraka, a slijedi ga Macan sa 61.944 jedinica, što je povećanje od 12 posto. Potpuno električni Taycan također je bio iznimno popularan, a kupcima je isporučeno 28.640 automobila. Sada, u svojoj drugoj punoj godini na tržištu, u rangu je s kultnim sportskim automobilom 911, od kojih je 27.972 isporučeno u prva tri tromjesečja – to je povećanje od deset posto. 718 Boxster i 718 Cayman kupilo je 15.916 kupaca, što predstavlja rast od jedan posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Isporuke Panamere također su ostale čvrsto na razini prethodne godine s 20.275 primjeraka (povećanje od 1%).

Ponovno je najveći porast zabilježen u SAD -u. Porsche je tamo isporučio 51.615 vozila u prvih devet mjeseci, što predstavlja povećanje od 30 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Snažno pozicioniranje u Sjevernoj Americi također se odražava u nalazima najnovije studije J.D. Power APEAL: kao i prethodnih godina. Kupci i dalje vide Porsche kao najatraktivniju premium marku. Diljem američkog kontinenta u cjelini, Porsche je isporučio ukupno 63.025 primjeraka, 29 posto više nego u prva tri tromjesečja 2020.

Kina, koja je najveće pojedinačno tržište, pridonijela je 69.789 vozila u ukupnom broju isporučenih vozila (rast od 11%). Isporuke u Azijsko-pacifički regiji, Africi i Blisko istoku porasle za 12 posto. Porscheovi automobili isporučeni su u ruke 97.841 novih vlasnika u tim regijama. Porsche modeli u Europi uživaju standardno veliku popularnost. Kupcima je isporučeno 56.332 vozila, što je povećanje od dva posto u odnosu na prethodnu godinu. U Njemačkoj je potražnja porasla za devet posto između siječnja i rujna, s isporučenih 19.099 jedinica.

Nema zime za Porsche…

Foto: Porsche